این مقاله قصد دارد راجع به تولید محصولات کشاورزی و دامی، مطالبی را به افراد علاقهمند ارائه کند. اما پیش از آن به اهمیت این موضوع اشاره خواهد شد.
محصولات کشاورزی خاصی در هر شهر و استان و هر منطقه جغرافیایی موجود است. محصولاتی که رشد هر کدام از آنها در شرایط آب و هوایی خاصی امکانپذیر است. این خاصیت موجب تولید محصولات کشاورزی خاص در هر استان خواهد شد. به عنوان مثال، رشد پسته در مناطق گرمسیری و خشک مانند استانهای سمنان و کرمان انجام میشود؛ رشد برنج نیز در مناطق بارانی و مرطوب مانند استانهای شمالی مشاهده میشود.
آیا شما از کشت نوع محصول کشاورزی در شهر یا استان خود اطلاع دارید؟ آیا رشد این محصولات در هر شرایط اقلیمی ممکن است یا تنها به شرایط خاص آب و هوایی محدود میشود؟ با این مقاله همراه شوید.
ممکن است شما هم به تازگی تصمیم به خرید یا تولید این نوع از محصولات گرفته باشید؛ این تصمیم شما امکان دارد دلایل مختلفی داشته باشد. با هر علتی که باشد، امکان دارد برخی از سوالات در ذهن شما ایجاد شود؛ این سوالات عبارت هستند از:
در ادامه با این مقاله همراه شوید که در مورد تولید این نوع محصولات بیشتر بدانید.
رشد برخی محصولات کشاورزی مثل گندم در بیشتر استانهای کشور قابل مشاهده است. اما پرورش محصولاتی مانند خرما، برنج، چای، پسته و پنبه تنها در برخی از استانها ملاحظه میشود. به طور مثال برنج نیازمند آب زیادی است و در نواحی شمالی که بارندگی زیادی داشته و اغلب زمینهای مرطوبی دارند، رشد خوبی خواهد داشت؛ مانند استانهای مازندران، گلستان و گیلان.
خرما نیازمند هوای گرم و خشک است؛ در نتیجه رشد آن در مناطق جنوبی کشور که دارای اقلیمی خشک و آفتابی داغ است، بهتر انجام میگیرد. استانهای خوزستان و بوشهر در این دسته قرار میگیرند.
محصولی که رشد آن در شمال کشور رخ میدهد، به طور معمول نمیتواند رشد خوبی در جنوب و نواحی کم بارش داشته باشد. همچنین محصولی که رشد خوبی در نواحی گرمسیری و خشک دارد، نمیتواند رشد خوبی در نواحی پربارش و سردسیر داشته باشد.
کشاورزی در ایران همراه با گسترش باغها و مزارع کشاورزی مشاهده شد. میتوان گفت که قابلیت کشاورزی در یک سوم زمینهای کشور وجود دارد. اما در اکثر زمینهای کشاورزی قابل کشت موجود، کشت و زراعتی صورت نمیگیرد؛ علت را میتوان خاک نامرغوب و نامناسب بودن توزیع آب دانست.
آیا در روند تولید محصولات کشاورزی و دامی شما از این موضوع آگاهی دارید که اقدام بعدی کشاورزان پس از برداشت محصولاتشان چیست؟ آیا میتوانید اقدام به تهیه فهرستی از محصولات کشاورزی مربوط به شهر یا استان خود کنید؟ آیا از صادرات این محصولات به استانهای دیگر اطلاعی دارید؟
در زمانهای گذشته، حمل و نقل گسترش پیدا نکرده بود و امکانات کافی وجود نداشت؛ به همین علت جابجایی بار از شهری به شهر دیگر دشوار بود. در نتیجه افراد برای تهیه و تامین غذای مورد نیاز خود تنها میتوانستند استفاده از محصولات کشاورزی منطقه خود را مورد توجه قرار دهند. در حال حاضر با گسترش حمل و نقل، افراد میتوانند به استفاده از محصولات کشاورزی تولید شده در مناطق مختلف بپردازند.
محصول کشاورزی به گیاهی گفته میشود که خودرو یا کشت شده است و برداشت محصول آن در مراحل خاصی از رشد گیاه توسط انسان انجام میشود. گیاهانی که کشت نمیشوند، اما برداشت محصول دارند و گیاهانی که اجرای کشت دارند، اما برداشت نمیشوند را نمیتوان در طبقهبندی محصولات کشاورزی قرار داد.
گلها نیز به عنوان محصولات کشاورزی در نظر گرفته نمیشوند؛ زیرا برداشت آنها با هدف زیباشناختی انجام میشود.
گیاهانی در دسته محصولات کشاورزی قرار میگیرند که کاشت آنها در مقیاس وسیع به منظور اهدافی مانند تامین غذا، پوشاک و سایر نیازهای انسان انجام میشود. محصولات کشاورزی را میتوان گونههای غیر جانوری یا واریتههای کشت شدهای معرفی کرد که برداشت آنها برای مصارفی مانند غذا، سوخت، علوفه دام یا برای هر هدف اقتصادی دیگر (برای مثال استفاده برای تهیه و ساخت رنگها، داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی) اجرا میشود.
عمدهترین محصولات کشاورزی عبارت است از: گندم، نیشکر، ذرت، برنج، سویا، پنبه، سیب زمینی، یونجه و کدو تنبل.
با این که در مبحث تولید محصولات کشاورزی و دامی اصطلاح "محصول کشاورزی" به طور معمول اشاره به گیاهان دارد، اما میتواند گونههای دیگر زیست شناختی را هم در بر بگیرد. به عنوان مثال قارچ شیتاکه به عنوان یکی از قارچها در دسته محصولات کشاورزی قرار میگیرد. علاوه بر این، کاشت گونههای خاصی از جلبکها نیز انجام میشود. درست است که محصول از موارد وحشی و خودرو هم برداشت میشود.
در مقابل گونههای جانوری وجود دارند که پرورش آنها توسط انسان انجام میشود؛ به جز مواردی که نگهداری آنها به عنوان حیوانات خانگی انجام میشود، باقی حیوانات نگهداری شده دام نامیده میشوند.
گونههای میکروبی مانند باکتریها و ویروسها اشاره به کشتهای آزمایشگاهی دارد. به طور معمول کشت میکروبها برای مصارف غذایی انجام نمیشود؛ اما مصرف آنها برای تغییر مواد غذایی انجام میشود. برای مثال می توان به باکتریهایی اشاره کرد که برای تخمیر شیر به ماست استفاده میشوند.
زراعت را میتوان کشت و پرورش گیاهانی دانست که بعد از کاشت دانه، محصولدهی آنها حداکثر تا یک سال طول میکشد. مانند گندم و جو، هویج و گوجه فرنگی.
باغداری را میتوان کشت و پرورش نهال درختان معرفی کرد که محصولدهی آنها بعد از گذشت یک یا چند سال ادامه دارد؛ مانند درخت خرما، انار و پرتقال.
سه گروه مهم از گیاهان زراعی در موضوع تولید محصولات کشاورزی و دامی را میتوان غلات، حبوبات و محصولات جالیزی دانست.
غلات، برنج و گندم را میتوان خوراک روزانه و غذای اصلی افراد در نظر داشت. تهیه نان از آرد است و آرد نیز از گندم به وجود میآید. علاوه بر نان، تهیه خوراکیهای دیگری هم از آرد گندم انجام میشود. گندم گیاهی یک ساله است و کشت آنها به دو شکل بهاره و پاییزه و همچنین در همه استانها انجام میشود.
برنج را میتوان گیاهی یک ساله دانست؛ از لحاظ شرایط طبیعی، نواحی مرطوب و به نسبت معتدل را میتوان محل کشت این گیاه دانست.
تولید بیش از نیمی از برنج کشور مربوط به استانهای شمالی است. اگر چه در صورت وجود آب کافی در برخی از استانهای دیگر نیز میتوان کشت برنج را انجام داد.
بعد از غلات، مهمترین منبع غذایی را میتوان حبوبات و محصولات جالیزی معرفی کرد که کشت آنها تقریبا در همه استانهای کشور انجام میشود.
در ادامه مقاله تولید محصولات کشاورزی و دامی به کشت گلخانهای میپردازیم. در حال حاضر یکی از روشهای نوین در کشاورزی این است که گلخانه یا یک محیط مصنوعی برای کشت گیاهان ایجاد شود. با ایجاد گلخانه میتوان به کشت هر محصول در هر منطقه آب و هوایی و در همه فصلهای سال پرداخت؛ زیرا تنظیم آب و هوای گلخانه، گرما، نور و رطوبت با دستگاههای مختلف امکانپذیر است، به طوری که با نوع محصول تناسب داشته باشد.
از نظر صرفهجویی در مصرف آب میتوان گفت که کشت گلخانهای در مقایسه با سایر کشتها بهتر است. کشت انواع میوهها و محصولات جالیزی، قارچهای خوراکی و سبزیجات، پرورش گل و گیاهان زینتی در گلخانهها انجام میشود. از قدیم باغداری، کشت و پرورش انواع درختان میوه وجود داشت و رایج بود.
برخی از میوههای سردسیری و هستهدار به صورت خشکبار هستند که شامل: هلو، آلو، زردآلو و آلبالو میشوند. برخی از محصولات گرمسیری که بسیار مرغوب هستند، صادر میشوند و عبارت هستند از: خرما و پسته. پس صادرات محصولات کشاورزی و دامی نیز وجود دارد.
اما شما چگونه محصولات کشاورزی را دریافت میکنید؟
پس از برداشت محصول، کشاورزان باید محصولات خود را برای مشتری ارسال کنند. رسیدن به بازار مصرف برای برخی از محصولات باید زودتر رخ دهد. فروش برخی از محصولات در بازارهای نزدیک به مزارع کشاورزی انجام میشود. نگهداری و ذخیره برخی دیگر از آنها در انبارها یا سردخانهها انجام میشود و سپس ارسال آنها به میادین میوه و تره بار به شهرهای دور و نزدیک با کامیون و وانت اجرا خواهد شد.
این مقاله به موضوع تولید محصولات کشاورزی و دامی پرداخته و مطالبی را در این زمینه به مخاطبان خود ارائه داده است. در مطالب موجود در محتوای این مقاله به محصولات کشاورزی مختلف و خاص هر منطقه اشاره شد. همچنین به تفاوتهای اقلیمی هر منطقه و تاثیر آن بر تولید محصولات کشاورزی ارائه شد.
در ادامه به آدرس یک وب سایت اشاره کردهایم. این وب سایت مناسب برای افرادی است که یک کسب و کار دارند. چنین افرادی که میتوان آنها را صاحبان مشاغل نیز نامید، میتوانند به این وب سایت مراجعه کرده و مکان مربوط به کسب و کار خود را در آن ثبت کنند و از مزایای رایگان بودن آن بهرهمند شوند. به این ترتیب نمایش مکان کسب و کار مورد نظر برای کاربران امکانپذیر خواهد شد.
اما این وب سایت چه کاربردی دارد؟ محتوای این وب سایت به چه مواردی اشاره میکند؟ مخاطبان این وب سایت چه افرادی هستند؟ این وب سایت برای چه اشخاصی قابل استفاده است؟ برای دریافت پاسخ این سوالها و بررسی بیشتر میتوانید به این وب سایت مراجعه کنید.
این وب سایت از قابلیت انجام مکانیابی گروهی به طور آنلاین نیز برخوردار است. به این ترتیب کاربر میتواند یک گروه چند نفره را روی نقشه ایجاد کند. مشاهده و ملاحظه حرکت همه اعضا نیز روی نقشه ممکن است.